Închide

După posibilele pierderi din T2, Credit Suisse are în vedere reducerea locurilor de muncă

Avatar
flag, switzerland, europe

Fotografie de Chickenonline pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Credit Suisse Group AG are în vedere o nouă rundă de reduceri de locuri de muncă, parte a unui impuls reînnoit de reducere a costurilor, după avertismentul privind o pierdere în trimestrul al doilea, potrivit unor persoane familiarizate cu problema, transmite Euractiv.

Banca elvețiană are în vedere reducerea numărului de angajați în diferite divizii, inclusiv în sectorul bancar de investiții și gestionarea averii în diferite regiuni, au declarat sursele, care au cerut să nu fie identificate deoarece problema este privată.

Este posibil ca demiterile să vină pe măsură ce banca se pregătește să informeze investitorii cu privire la risc, conformitate, tehnologie și managementul averii pe 28 iunie. Numerele finale sunt încă de decis, au spus ei. O purtătoare de cuvânt a Credit Suisse a refuzat să comenteze, subliniind declarația creditorului de miercuri.

Banca a avertizat miercuri că se așteaptă la o pierdere la nivel de grup și la banca sa de investiții în al doilea trimestru. Condițiile de piață au rămas provocatoare după invazia Ucrainei și înăsprirea monetară de către băncile centrale din întreaga lume, ceea ce a dus la fluxuri slabe de clienți și la o reducere continuă a clienților.

„Având în vedere mediul economic și de piață, ne accelerăm inițiativele legate de costuri în cadrul Grupului, cu scopul de a maximiza economiile începând cu 2023”, a spus Credit Suisse, fără a oferi mai multe detalii.

Cei doi ani de conducere ai directorului general Thomas Gottstein au fost loviți de 5,5 miliarde de dolari de la Archegos, prăbușirea partenerului Greensill Capital și o serie de avertismente de profit care au erodat încrederea investitorilor, au slăbit afacerile cheie și au provocat un exod de talente. Creditorul a spus că 2022 va fi un an de tranziție, deoarece încearcă să reducă riscul la banca de investiții, transferând în același timp resursele către gestionarea averii.

Creditorul elvețian avea peste 50.000 de angajați la sfârșitul anului 2021, potrivit site-ului său. Recent, a revizuit conducerea superioară după cinci avertismente de profit în ultimele șase trimestre, spunând că directorul financiar, consilierul juridic și șeful pe zona Asia trebuie fie să renunțe la posturi, fie să părăsească compania.

Chiar înainte de avertismentul de miercuri, banca s-a chinuit să țină pasul cu rezultatele comerciale ale rivalilor, după ce a redus riscul din cauza Archegos. Veniturile din acțiuni au scăzut cu 47% în primul trimestru, în timp ce afacerile cu venit fix, de obicei o sursă de forță, au evoluat și mai rău. Rezultatele au scos la iveală celelalte provocări abrupte cu care se confruntă în continuare banca, deoarece încearcă să recâștige încrederea investitorilor, inclusiv lovituri legale care urmează să apară și rezultate mai slabe decât se aștepta în gestionarea averii.

Dincolo de daunele auto-provocate ale băncii, Gottstein se confruntă cu o multitudine de factori macro în afara controlului său, care riscă și mai mult să deraieze redresarea. Investitorii bogați, în special în regiunea Asia-Pacific, scad de volatilitatea de pe piețe, afectând comisioanele băncii private. Blocajele Covid din regiune revigorează temerile cu privire la întreruperile lanțului de aprovizionare, în timp ce activitatea de fuziuni și achiziții a fost afectată după invadarea Ucrainei de către Rusia.

scroll to top