Închide

După primele 3 luni din 2023, China a devenit cel mai mare exportator de automobile la nivel mondial

Avatar
Vehicles parked inside elevated parking lot

Fotografie de Pixabay pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Potrivit unor date oficiale noi, China a devenit cel mai mare exportator de automobile la nivel mondial în primul trimestru din acest an. Astfel, China a reușit să depășească Japonia pentru prima dată la acest capitol, potrivit Automarket.

După primele 3 luni din 2023, China a devenit cel mai mare exportator de automobile la nivel mondial. Astfel, țara asiatică a depășit Japonia, care deținea anterior acest titlu. Conform datelor furnizate de Asociația de Producători de Automobile din China, această țară a exportat 1.07 milioane de mașini în intervalul ianuarie-martie 2023. În aceeași perioadă, Japonia a exportat 950.000 de mașini.

Unul dintre motivele pentru care China a devenit cel mai mare exportator de automobile din lume este atribuit vânzărilor din Rusia. Mărcile chineze au profitat enorm după ieșirea producătorilor europeni, americani și asiatici (Japonia și Coreea de Sud) de pe această piață ca urmare a declanșării războiului din Ucraina.

Mai mult, potrivit Nikkei Asia, China a exportat cu 58% mai multe mașini față de aceeași perioadă din 2022. În același timp, Japonia a înregistrat creșteri ceva mai mici, de numai 6% față de intervalul ianuarie-martie 2022. Cele mai mari piețe de export pentru mașinile produse în China sunt Belgia, Australia și Thailanda.

La final, mai trebuie menționat și impactul pe care l-au avut mașinile electrice din această țară. Mai exact, exporturile de mașini electrice produse în China s-au dublat până la 380.000 de unități. Aceste mașini reprezintă aproape 40% din totalul de vehicule exportate.

scroll to top