Închide

E fain la Cluj! Cultură de canabis descoperită în locuința unui traficant

Avatar
Canabis Diicot

Foto: DIICOT

Timp de citire: < 1 minut

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată, în locuinţa acestuia fiind găsită o cultură de canabis destinată comercializării.

“Din actele de urmărire penală a rezultat faptul că acesta, pe parcursul anului 2024, a deţinut şi comercializat droguri de risc (canabis), pentru sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei. De asemenea, cercetările au relevat faptul că acesta a iniţiat şi dezvoltat în locuinţa sa din judeţul Cluj o cultură de canabis destinată comercializării”,

se arată într-un comunicat transmis, joi, de DIICOT.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate cantităţile de 5,4 kilograme muguri de canabis, 49 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare (în greutate de peste 11 kilograme masă verde), componente necesare instalaţiei pentru întreţinerea culturii, cântare de precizie, mai multe sisteme de stocare a datelor, suma de 4.300 lei, precum şi alte mijloace de probă.

Inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul criminaliştilor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi al unui echipaj canin de la Direcţia Regională Vamală Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

scroll to top