Închide

EasyJet reduce numărul zborurilor pe timp de vară pentru a putea gestiona eficient problemele

Avatar
easyjet, plane, airbus

Fotografie de b1-foto pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Compania aeriană low-cost easyJet a declarat luni că va reduce mai multe zboruri în perioada aglomerată de vară pentru a ajuta la gestionarea problemelor, inclusiv lipsa de personal la sol și limitele de zbor la Londra Gatwick și Amsterdam, potrivit Reuters.

Transportatorul britanic a declarat că acum se așteaptă ca capacitatea sa să fie de aproximativ 87% din nivelurile din 2019 în trimestrul până la sfârșitul lunii iunie și de aproximativ 90% în trimestrul al patrulea până la sfârșitul lunii septembrie, adăugând că întreruperea va avea un impact asupra costurilor.

Luna trecută a spus că se așteaptă să opereze 90% din capacitatea din 2019 în acest trimestru și aproximativ 97% în al patrulea trimestru.

Compania a declarat că o piață a muncii foarte strânsă pentru echipaj, agravată de timpii de control de securitate mai mari pentru personalul nou, și-a redus și mai mult rezistența.

Directorul executiv Johan Lundgren a declarat că companiei aeriene îi pare rău că nu a oferit serviciile la care clienții au ajuns să se aștepte.

„În timp ce în ultimele săptămâni acțiunile pe care le-am întreprins pentru a spori reziliența ne-au făcut să operam în continuare până la 1.700 de zboruri… pe zi, mediul de operare provocator în curs de desfășurare a continuat, din păcate, să aibă un impact care a dus la anulări”, el a spus.

EasyJet a declarat că numărul de pasageri din aprilie și mai a fost de șapte ori mai mare decât în ​​aceleași luni ale anului trecut.

Aeroportul Gatwick din Londra, unde easyJet este cel mai mare transportator, a declarat vineri că va limita zborurile din cauza penuriei continue de forță de muncă.

A plafonat zborurile la 825 pe zi în iulie și 850 în august pentru a evita haosul și a combate anulările în aceeași zi. De obicei operează aproximativ 900 de zboruri în zilele de vârf din august.

scroll to top