Închide

Economia Rusiei mai primește o lovitură din partea SUA

Avatar
ukraine, caviar, russian

Fotografie de JamesHills pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Împreună cu aliații din G7, Biden rupe privilegiile comerciale ale Moscovei, aducând-o la nivelul de sancțiuni aplicat Cubei și al Coreei de Nord, pregătind terenul pentru tarife vamale ridicate pentru produsele „fabricate în Rusia”, anunță agenția ANSA, citată de RFI.

Este o nouă lovitură pentru economia Rusiei, pe care Biden vrea să o izoleze. Potrivit analiștilor, întreruperii relațiilor comerciale normale i se adaugă interdicția de a importa din Rusia alcool, pește, dar și diamante și alte bunuri care simbolizează bogăția.

În același timp, președintele SUA oprește toate exporturile americane de bunuri de lux atât în Rusia, cât și în Belarus, în încercarea de a-i înfometa pe oligarhi și familiile lor, care au fost obișnuiți cu un stil de viață luxos și care acum se află în imposibilitatea de a călători, de a-și petrece vacanța pe iahturi.

În timp ce arăta cu degetul spre Moscova pentru invazia în Ucraina, Biden a reiterat încă o dată că SUA nu vor intra în război, deoarece o confruntare directă ar provoca un al treilea război mondial. Pentru Putin, însă, președintele american are un mesaj clar. În fața temerilor tot mai mari legate de utilizarea armelor chimice în Ucraina, Kievul și Moscova făcând schimb de acuzații, Biden spune sec: „Dacă va folosi arme chimice, Rusia va plăti un preț mare”.

scroll to top