Închide

Efecte perverse ale plafonării prețurilor: produsele dispar de la raft, comercianții acuză guvernul

Avatar
Close up of vegetables in market

Fotografie de Lum3n pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

În magazinele din Croaţia, sâmbătă a fost haos. A fost ziua în care a intrat în vigoare decizia guvernului de a limita preţurile la unele dintre produse, iar unii dintre micii comercianți au fost puși în situația de a retrage anumite produse de la vânzare, pentru a nu încălca o altă lege, potrivit unuia dintre patronii de magazine, citat de ediţia de duminică a ziarului croat Jutarnji List, potrivit agențiilor de presă Hina și Agerpres.

”Am scos sâmbătă de pe rafturile magazinului meu toate produsele pentru care guvernul a limitat preţurile, pentru că afişarea preţurilor stabilite de guvern ar încălca articolul din legea care interzice practicile comerciale incorecte şi care interzice vânzarea de produse sub preţul de achiziţie”, a declarat acesta pentru ziarul citat.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că decizia guvernului încalcă respectiva lege, el a răspuns afirmativ, adăugând că guvernul croat ar trebui să-şi schimbe decizia.

Asociaţia micilor retaileri din Croația are circa 380 de membri.

Informaţiile din teren arată că sunt trei abordări faţă de decizia guvernului – unii au retras produsele vizate de pe raft, alţii au afişat preţuri noi, iar alţii le-au menţinut pe cele vechi, a menţionat antreprenorul citat, adăugând că nici marile lanţuri de retail nu ştiu cum să implementeze decizia guvernului fără să încalce legea.

scroll to top