Închide

Acord franco-român pentru creșterea exporturilor din Ucraina către țările în curs de dezvoltare

Avatar
field, wheat, sky

Fotografie de Alexeev_Alexey pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul transporturilor din Franţa, Clément Beaune, a anunțat duminică semnarea un acord cu România pentru a creşte exporturile de grâne ucrainene către ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în zona Mediteranei, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

”Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată şi mai multe cereale către Europa şi ţările în curs de dezvoltare, în special în ţările din Mediterană, care au nevoie de grâne pentru hrană”, a declarat Clément Beaune la postul de televiziune La Chaîne Info (LCI).

Beaune a adăugat că acordul include exporturi realizate pe cale terestră, maritimă şi fluvială.

Ministerul Agriculturii de la Kiev a estimat recent că exporturile de produse agricole ale ţării ar putea creşte la 6 – 6,5 milioane de tone în octombrie, dublu faţă de volumele din iulie, în urma redeschiderii graduale a porturilor ucrainene.

De la începerea invaziei ruseşti, exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut semnificativ, pentru că porturile de la Marea Neagră, principala rută pentru livrările de cereale ucrainene, au fost închise de o blocadă rusească, ceea ce a împins în sus preţurile mondiale la alimente şi a provocat temeri că vor exista întreruperi în aprovizionarea cu alimente în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu.

scroll to top