Efectele pandemiei: mai puțină bere produsă, mai mult orz disponibil pe piață


Autor:    -  
bar, local, cong
Fotografie de Christian_Birkholz pe Pixabay

Timp de citire: 1 minut

Măsurile de distanțare fizică luate de majoritatea guvernelor pentru a opri răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus – închiderea barurilor și restaurantelor, anularea evenimentelor – au redus cererea pentru malţ utilizat la producţia de bere şi whisky, astfel că producătorii de malţ şi berarii au închis fabricile sau au redus producţia, ceea ce înseamnă că fermierii vor trebui să îşi vândă recoltele de orz mai ieftin pentru a fi utilizate ca nutreţ pentru animale, scrie Wall-Street.ro.

Aproape a şasea parte din orzul existent la nivel mondial este utilizat pentru a produce malţ, însă această ponderea este mai mare în regiunile cu industrii puternice de bere şi whiskey. Conform datelor publicate de Guvernul american, în sezonul viitor stocurile de orz în Uniunea Europeană vor creşte cu 14% până la 6,6 milioane de tone. În paralel, preţurile la orz în Franţa au coborât recent la cel mai redus nivel de după 2015.

Grupul belgian Boortmalt, cel mai mare producător mondial de malţ, se aşteaptă să îşi reducă achiziţiile de orz de la fermieri, iar rivalul Malteurop a închis, temporar, patru fabrici de procesare din America de Nord. Orzul din care se produce malţ trebuie stocat în silozuri speciale pentru a-şi păstra calitatea, iar în condiţiile în care următoarea recoltă va începe în jurul lunii iunie, mulţi cultivatori nu dispun de spaţiile necesare pentru a stoca orzul până când cererea îşi va reveni.

“Nu există tranzacţii cu orz pentru malţ, deoarece nu există cerere. De fapt, producătorii de malţ încearcă să scape de orz deoarece preconizează că nu vor avea nevoie de el. Ei ştiu că există o nouă recoltă care urmează să apară pe piaţă”, spune Brent Atthill, director la RMI Analytics AG.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!