Închide

Efectul ”bulgărelui de zăpadă” provoacă măcel pe piețe: Bitcoin, spre pragul de 20.000 de $

Avatar
A pile of cryptocurrency coins under white cotton wool

Fotografie de Quantitatives pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Cotațiile celei mai populare criptomonede din lume, Bitcoin, au luat-o din nou la vale, ajungând aproape de pragul de 20.000 de dolari per unitate, pe baza unor tensiuni în creștere pe piața de profil, scrie Bloomberg. Mai mult, perspectivele de redresare par improbabile.

Bitcoin-ul a scăzut astăzi cu 8%, până la o cotație de 20.180 de dolari, ceea ce reprezintă cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, adică din ultimele 18 luni. Criptomoneda scade zilnic în ultimele nouă zile, aceasta fiind cea mai lungă serie de depreciere din 2014 încoace.

Criptomonedele mai mici, care tind să evolueze în tandem cu Bitcoin, au scăzut și ele, Ether cunoscând o depreciere chiar mai amplă, cu 10%, până la 1.062 de dolari.

Tensiunile din piață se manifestă pe modelul ”bulgărelui de zăpadă”, pe măsură ce traderii sunt din ce în ce mai circumspecți cu privire la activele crypto, după ce în urmă cu doar câteva luni investitorii această clasă de active era vedeta incontestabilă a câștigurilor mari și rapide. Cu prețurile tuturor bunurilor în continuă creștere, alimentând inflația globală, pentru tot mai mulți investitori criptoactivele sunt mult prea riscante, ceea ce îi face să renunțe la ele. Analiștii se așteaptă ca deprecierea criptoactivelor să se accelereze, pe măsură ce acestea vor depăși praguri critice.

”Dacă aceste niveluri vor fi depășite – aș vorbi despre 20.000 de dolari pentru Bitcoin și 1.000 de dolari pentru Ether – ne putem aștepta la o presiune uriașă pe vânzare pe piețele spot”, explică fondatorul BitMEX, Arthur Hayes, într-un tweet, sugerând că scăderea sub aceste valori ar accelera măcelul pe piață.

Valoarea totală a pieței globale a criptomonedelor a scăzut la 925 de miliarde de dolari, potrivit calculelor CoinGecko, de la un nivel de peste 3 trilioane de dolari în noiembrie.

scroll to top