Închide

eJobs: unul din doi angajați crede că își va schimba locul de muncă în următorul an

Avatar
interview, job, search

Fotografie de 905513 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Participanții în cadrul celui mai recent studiu eJobs România cred că în următoarele 12 luni își vor schimba actualul loc de muncă. Motivele sunt fie că vor rămâne fără un loc de muncă, fie că angajatorul nu le mai poate satisface așteptările profesionale. 

Întrebaţi despre cum cred că se va schimba viaţa lor profesională în următorul an, 10% cred că vor fi daţi afară, iar 11% cred că le va fi redus salariul sau pachetul de beneficii extrasalariale. Optimişti, 12% cred că vor fi promovaţi, în timp ce 7% sunt decişi să îşi deschidă propria afacere în următoarele 12 luni. 14% dintre respondenţi cred, pe de altă parte, că schimbările prin care a trecut economia în ultima perioadă nu le va afecta cu nimic viaţa profesională.

„Cu toate că au început să se vadă semnele repornirii pieţei muncii, cred că toată lumea este de acord că 2020 este un an atipic – a început fulminant, a avut un picaj brusc în luna martie şi prima parte a lunii aprilie, iar acum a reînceput  să recupereze din declin. Cu toate acestea, numărul oamenilor care au rămas fără loc de muncă a explodat într-un interval foarte scurt de timp şi deja am depăşit pragul de 340.000 de contracte de muncă încetate şi am ajuns la aproape 900.000 de contracte de muncă suspendate. Iar asta se simte şi la noi, numărul candidaţilor care apelează linia noastră telefonică de consiliere profesională crescând de la zi la zi. Avem sute de oameni care ne sună zilnic şi ne cer ajutorul”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Mai multe aici...
scroll to top