Închide

Elon Musk dă în judecată OpenAI pentru că a abandonat misiunea inițială pentru profit

Avatar
ai generated, chat gpt, ai

Fotografie de alanajordan pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Elon Musk a dat în judecată OpenAI, producătorul ChatGPT, și pe directorul său general Sam Altman, spunând că au abandonat misiunea inițială a startup-ului de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul umanității și nu pentru profit, potrivit Reuters.

Procesul intentat joi seara târziu la San Francisco îl pune pe miliardar în conflict cu startup-ul pe care l-a cofondat și care este acum imaginea inteligenței artificiale generative, parțial datorită finanțării de miliarde de dolari din partea Microsoft.

Musk a invocat o încălcare a contractului, spunând că Altman și cofondatorul Greg Brockman l-au abordat inițial pentru a face o companie open source, non-profit, dar startup-ul înființat în 2015 se concentrează acum pe a face bani.

El a solicitat o hotărâre judecătorească prin care să ceară OpenAI să pună la dispoziția publicului cercetările și tehnologiile sale și să împiedice startup-ul să își folosească activele, inclusiv cel mai avansat model de inteligență artificială GPT-4, pentru câștigurile financiare ale Microsoft sau ale oricărei persoane.

OpenAI, Microsoft și Musk nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii.

Musk, care conduce Tesla și producătorul de rachete SpaceX și a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, a cerut în mai multe rânduri reglementarea AI.

Asocierea se află sub control antitrust în Statele Unite și Marea Britanie, în urma bătăliei din consiliul de administrație al startup-ului de anul trecut, care a dus la înlăturarea și revenirea bruscă a lui Altman și la crearea unui nou consiliu temporar.

scroll to top