Închide

De astăzi se pot folosi cardurile de energie pentru plata facturilor

Avatar
Energie Electrica Gaze Naturale

Foto: alfaenergetic.ro

Timp de citire: < 1 minut

Cardurile de energie oferite de Guvern persoanelor vulnerabile pot fi utilizate de astăzi pentru plata facturilor. Prima tranșă de 700 de lei din acest ajutor de stat poate fi consumată până la 30 iunie.

Cardurile pot fi folosite la plata curentului, a lemnelor, gazelor sau a facturilor de întreținere. Se pot achita facturi curente sau restante, iar la momentul plății trebuie prezentat cardul, cartea de identitate și factura ce trebuie achitată sau certificatul de validare a datoriei, în cazul celor care stau la bloc.

Operațiunea se face fie la domiciliu, prin intermediul poștașului, care este dotat cu un dispozitiv electronic special, fie la oficiul poștal, anunță Rador.

Până acum, cardurile au ajuns în aproximativ 1,7 milioane de gospodării, ajutorul fiind acordat pe loc de consum.

Autoritățile au anunțat că sunt și persoane care au fost excluse din lista de beneficiari pentru că trăiesc împreună cu locatari care depășesc nivelul mediu de venit de 2.000 de lei.

Cei care nu au o situație locatară clară au trecut printr-o etapă de verificare, care va fi finalizată până la sfârșitul lunii, astfel încât să fie distribuite încă aproximativ 700.000 de carduri.

scroll to top