Închide

Elon Musk, detronat. Cine a devenit cea mai bogată persoană din lume?

Avatar
elon musk, space, elon

Fotografie de IJRO pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Schimbarea clasamentului este un simptom al imperiilor de afaceri divergente și al mișcărilor rapide ale performanțelor pieței. Bernard Arnault, șeful LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), a revendicat titlul de cea mai bogată persoană din lume, depășindu-l pe Elon Musk de la Tesla, potrivit Euronews.

Averea netă a lui Arnault se ridică acum la uimitoarea sumă de 207,6 miliarde de dolari (191,5 miliarde de euro), depășind-o pe cea a lui Musk, de 204,7 miliarde de dolari (188,74 miliarde de euro), potrivit celei mai recente liste Forbes “Real-Time Billionaires List”.

Arnault a cunoscut o creștere extraordinară a averii săptămâna trecută, averea sa netă crescând cu 22,7 miliarde de dolari (20,9 miliarde de euro) într-o singură zi, vineri, ceea ce reprezintă un salt remarcabil de 12,3%. În contrast puternic, Elon Musk și-a văzut averea prăbușindu-se cu 18 miliarde de dolari (16,6 miliarde de euro) în ziua precedentă, marcând o scădere de 8,1% a valorii sale nete.

Această răsturnare de situație subliniază căile divergente ale imperiilor lor de afaceri, evidente mai ales după publicarea ultimelor lor rapoarte financiare.

2023, un an record pentru LVMH

LVMH, puterea producătoare de bunuri de lux condusă de Arnault, a raportat un an record în 2023.

Performanțele conglomeratului în portofoliul său de mărci prestigioase, care include nume de renume precum Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi și Tiffany & Co. au înregistrat o creștere remarcabilă a veniturilor, ajungând la o sumă impresionantă de 86,2 miliarde de euro pentru întregul an.

Aceasta reprezintă o creștere substanțială de 13% față de cifrele din 2022, depășind semnificativ cele 85,74 miliarde de euro prognozate de analiști.

Cea mai substanțială creștere a veniturilor în cadrul grupului LVMH a fost observată în sectorul său de retail selectiv, care a înregistrat o creștere remarcabilă de 25% față de anul precedent.

Această creștere a fost atribuită performanțelor remarcabile ale Sephora și creșterii DFS, susținute de redresarea călătoriilor internaționale.

Profitul brut al LVMH a ajuns la 59,28 miliarde de euro, marcând o creștere de 9,4%, în timp ce profitul net a urcat la 15,2 miliarde de euro, înregistrând o creștere de 8% față de anul 2022.

scroll to top