Închide

Elveția, sub asaltul hackerilor pro-ruși. Atacuri cibernetice asupra site-urilor cheie

Avatar
scam, hacker, security

Fotografie de 10634669 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Autorităţile elveţiene au declarat marţi că un grup de hackeri pro-ruşi şi-a intensificat atacurile cibernetice împotriva ţării, hackerii susţinând că au distrus mai multe site-uri web cheie, inclusiv pe cel al Aeroportului Geneva, transmite Reuters.

Principalele site-uri web guvernamentale ale Elveţiei, inclusiv cel al Parlamentului şi al administraţiei federale, au fost lovite în ultimele zile de un atac distribuit de refuz de serviciu (DDoS), revendicat de grupul NoName.

Într-o declaraţie adresată marţi Reuters, Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Elveţia a descris intensitatea atacului DDoS drept ”excepţional de mare” şi a avertizat că unele site-uri web guvernamentale ar putea rămâne inaccesibile.

Atacul are loc în timp ce Parlamentul elveţian se pregăteşte pentru un discurs video al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, programat pentru joi.

”Serviciile parlamentare fac tot ce le stă în putere pentru a se asigura că transmisiunea în direct de joi poate decurge fără probleme”,

a spus NCSC.

Grupul NoName a declarat că a efectuat un atac împotriva site-ului Parlamentului săptămâna trecută, ca răspuns la adoptarea de către Elveţia a unui alt pachet de sancţiuni UE împotriva Moscovei.

Marţi, grupul a atacat alte site-uri web, inclusiv pe cel al Aeroportului Geneva, un hub pentru diplomaţi şi oficiali care călătoresc la Organizaţia Naţiunilor Unite.

”Site-ul web al Aeroportului Internaţional Geneva nu a rezistat atacului nostru”,

a scris grupul pe serviciul de mesagerie Telegram, postând o imagine cu un urs care îşi etalează ghearele.

Aeroportul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

scroll to top