Închide

Enel își propune o creștere cu 10% a numărului de clienți în România, până în 2023

Avatar
light bulb, lights, bokeh

Fotografie de jplenio pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Grupul italian Enel estimează că va avea 3,3 milioane de clienți cărora să le furnizeze 11,5 TWh de energie electrică, la nivelul anului 2023, în România, cantitate cu 29% mai mare decât cea din acest an.

Enel are aproximativ 3 milioane de clienți acum în România, compania italiană vizează așadar o creștere de 10% a bazei de clienți, la orizontul anului 2023, potrivit planului strategic al companiei, făcut public recent, cu ocazia evenimentului Capital Markets Day, transmite e-nergia.ro

De asemenea, estimarea este că va crește și cantitatea de energie electrică furnizată. Dacă în 2020 aceasta este estimată la 8,9 TWh, în 2023 va ajunge la 11,5 TWh, așadar vorbim despre o estimare de creștere de 29% în trei ani – este adevărat că baza este un an 2020 în care consumul de electricitate a avut de suferit ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus.

Pe partea de furnizare de gaze, numărul de clienți se așteaptă să rămână constant – circa 100.000, dar cantitatea furnizată ar urma să se dubleze în acești trei ani, până la 200 de milioane de metri cubi în 2023.

Oficialii companiei italiene au anunțat că își vor relua programul de investiții în România, în zona de regenerabile, și că vor investi în rețele mai mult decât îi obligă ANRE.

În ceea ce privește investițiile, suntem pe cale să majorăm în mod semnificativ investițiile în România, în special în regenerabile – vom reîncepe dezvoltarea proiectelor de investiții regenerabile în România. De asemenea, în rețelele de distribuție, vom majora investițiile peste valoarea obligatorie – vom „supra-investi” în România, a declarat Alberto de Paoli, Chief Financial Officer Enel.

scroll to top