Închide

Eni și Chevron anunță o nouă descoperire de gaz într-un zăcământ egiptean offshore

Avatar
oil rig

Fotografie de Zachary Theodore pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Grupul energetic italian Eni și gigantul energetic american Chevron au declarat duminică că au făcut o nouă descoperire de gaz într-un zăcământ egiptean offshore din estul Mării Mediterane, informează Reuters.

Sonda Nargis-1 face parte din concesiunea Nargis Offshore Area, care are o suprafață 1.800 de kilometri pătrați și este situată în Egipt, fiind operată de Chevron, care deține o cotă de 45%. Eni deține, de asemenea, o participație de 45%, în timp ce Tharwa Petroleum Company SAE din Egipt deține o participație de 10%.

EGAS, companie deținută de statul egiptean, a declarat că este în curs de evaluare cantitatea de rezerve din sondă și că va lucra cu Chevron și ceilalți parteneri pentru a începe producția cât mai curând posibil.

Compania Chevron a fost

„încurajată și entuziasmată de succesul acestui prim puț de explorare care a identificat rezervoare de înaltă calitate”,

a declarat Clay Neff, președintele Chevron International Exploration and Production, într-un comunicat.

Eni, controlată de stat, caută noi surse de gaz, deoarece își propune să înlocuiască complet importurile de gaze din Rusia până în 2025, ca urmare a consecințelor invaziei Ucrainei de către Rusia.

Poziția Egiptului ca producător de gaze a fost stimulată de descoperirea de către Eni a zăcământului gigant Zohr din estul Mediteranei în 2015, deși a început să importe și gaze din Israel pe fondul creșterii cererii interne.

scroll to top