Închide

Esprit investește masiv în inovare, după rezultate optimiste în primul semestru

Avatar
Esprit

Foto: pedestrian.tv

Timp de citire: 2 minute

Esprit a încheiat prima jumătate a anului cu un profit, chiar dacă acesta a fost considerabil mai mic decât cu un an înainte. Cu toate acestea, lanțul de modă se îndreaptă din nou cu hotărâre spre extindere și investiții mari.

După câțiva ani grei, Esprit a revenit la profit pentru al doilea an consecutiv. Cifra de afaceri, însă, a scăzut în prima jumătate a anului cu 6 %, până la 3,62 miliarde de dolari Hong Kong (460 de milioane de euro), din cauza monedei slabe. Fără efectele cursului de schimb, cifra de afaceri a fost cu 2 % mai mare. Tot din cauza unei marje brute ceva mai scăzute și a efectelor cursului de schimb, profitul de 13 milioane de dolari (1,6 milioane de euro) a fost în cele din urmă considerabil mai mic decât cu un an mai devreme.

Cu toate acestea, Esprit afirmă fără echivoc că compania a revenit pe calea creșterii durabile – și că dorește să-și recapete statutul de lider pe piață. CEO-ul Pak William Eui Won spune că brandul de modă – în ciuda primei jumătăți a anului provocatoare – continuă să arate rezultate pozitive și o creștere profitabilă, care formează o bază solidă pentru extinderea pe noi piețe. De asemenea, compania dorește să continue să investească pe măsură ce apar noi oportunități, relatează FashionNetwork.

Centru de inovare din Amsterdam

Aceste investiții sunt deja în desfășurare: între altele, compania va înființa un hub de inovare (Esprit Futura) la Amsterdam, va lansa platforme online în America de Nord, Centrală și de Sud și va reveni în Asia.

Pentru a îmbunătăți imaginea mărcii, label-ul de modă dorește să intre în colaborări cu designeri, influenceri, dar și cu alte mărci și evenimente. Site-ul web european trebuie, de asemenea, îmbunătățit.

„Revenirea Esprit în Hong Kong și Asia face parte din strategiile sale de repoziționare ca un brand internațional omniprezent, aproape de clienții săi. Combinat cu îmbunătățirile aduse ofertei de produse, marketingului și conținutului digital ale Esprit, scopul este de a readuce compania pe drumul cel bun pentru a recâștiga cota de piață și a asigura o creștere susținută și durabilă.”, a spus CEO-ul Esprit citat de RetailDetail.

scroll to top