Închide

Esprit raportează profit pentru prima dată în ultimii 5 ani. Ce planuri are retailerul?

Avatar
Esprit

Foto: pedestrian.tv

Timp de citire: < 1 minut

Retailerul de modă Esprit a raportat primul profit pe un an întreg în cinci ani de când se află sub noua sa conducere, potrivit Fashion United.

În cele 12 luni până la 31 decembrie, compania a înregistrat un profit net de 381 de milioane de dolari Hong Kong (43,7 milioane de euro), pentru prima dată când a realizat un profit anual din 2017.

Privind în perspectivă, Esprit a spus că intenționează să reintre pe piețele cheie din Asia și să intre pe noi piețe, cum ar fi America de Sud și America de Mijloc.

De asemenea, a mai spus că urmează să înființeze centre de distribuție în Hong Kong și Coreea de Sud, cu scopul de a le deschide în prima jumătate a anului 2022.

Esprit a suferit mai multe modificări operaționale în ultimii ani, deoarece proprietarii săi au încercat să-l schimbe după ani de tranzacționare slabă.

Anul trecut, compania și-a mutat sediul înapoi în Hong Kong, iar la începutul acestei luni a anunțat o nouă echipă de conducere superioară, inclusiv un nou director executiv, director financiar, director de produs și director digital și marketing pentru a „agita” marca înaintea revenirii sale internaționale.

Printre acele noi numiri a fost confirmarea lui William Pak ca CEO permanent. Pak și-a asumat rolul pe o bază interimară, după plecarea fostului președinte și director executiv Mark Daley, care a părăsit compania în octombrie 2021, după mai puțin de un an în funcție.

Daley s-a alăturat în decembrie 2020, ca parte a unei schimbări care a dus la plecarea directorului general de atunci Anders Kristiansen, care se afla la cârma din 2018, precum și a directorului financiar de atunci Johannes Schmidt-Schultes.

scroll to top