Închide

Europa poate să stea liniștită. Gazprom umple rezervoare de gaze naturale destinate livrării

Avatar
10 Gaze

Sursă foto: Cotidianul.md

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul rus al gazelor naturale Gazprom anunţă marţi că a început să umple rezervoarele de gaze naturale destinate vânzării pe piaţa europeană, ceea ce ar putea calma îngrijorări cu privire la penurii pe continent, odată cu apropierea iernii, relatează DPA.

Gazprom precizează într-un comunicat că a aprobat un plan de umplere cu gaze naturale a cinci instalaţii subterane, luna aceasta, şi că lucrările în acest sens au demarat.

Preşedintele rus Vladimitr Putin a dispus în octombrie, în contextul unei scumpiri puternice a energiei, în urma unor îngrijorări cu privire la penurii, o sporire a livrărilor către Austria şi Germania.

CEO-ul Gazprom Aleksei Miller anunţa atunci că acest lucru avea să fie posibil începând de la 8 noiembrie.

Gazprom este criticat puternic în Europa, unde mulţi oficiali consideră că gigantul nu s-a pregătit în mod adecvat pentru cererea europeană, conform News.ro

Unii oficiali acuză Rusia de faptul că a redus livrările, cu scopul de a exercita presiuni asupra Germaniei să-şi dea aprobarea finală gazoductului Nord Stream 2 de sub Marea Baltică, prin care ocoleşte mai multe linii de aprovizionare din Europa de Est.

Proiectul Nord Stream 2 a înfuriat mulţi aliaţi ai Germaniei şi alimentează temeri cu privire la faptul că Rusia ar urma să reducă aprovizionarea cu gaze naturale a unor ţări est-europene.

Moscova respinge aceste acuzaţii şi acuză la rândul său Europa de faptul că nu se reaprovizionează în mod adecvat cu gaze naturale, în pofida iernii dure de anul trecut.

scroll to top