Închide

Exporturile de fructe și legume italiene au bătut toate recordurile anuale

Avatar
fructe si legume

Foto: eunews.it

Timp de citire: < 1 minut

În 2021, vânzările de fructe și legume produse în Italia au crescut cu +8%, la o valoare de circa 5,7 miliarde de euro, potrivit datelor analizate de asociația fermierilor italieni Coldiretti citate de portalul ItalianFood.net. Exporturile de fructe și legume italiene au atins practic maximul istoric.

Acest lucru confirmă rolul vital și strategic al sectorului, în ciuda problemelor cauzate de schimbările climatice și de urgența Covid. Aceste date sunt rezultatul proiecțiilor asociației de fermieri italieni Coldiretti, prezentate cu ocazia nașterii primului consiliu italian de fructe și legume coordonat de Sonia Ricci, un manager cu experiență al sectorului italian de fructe și legume.

Consiliul își propune să formuleze propuneri pentru relansarea și consolidarea sectorului: de la producție la forța de muncă, de la transport la distribuție, de la prețurile fermierilor la necesitatea de a se proteja împotriva practicilor neloiale. Fără a uita de puterea de cumpărare a familiilor, cu scopul de a asigura o distribuție echitabilă a valorii de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Italia conduce topul producătorilor europeni de legume tipice dietei mediteraneene, cum ar fi roșii, vinete, anghinare, cicoare proaspătă, andive, tulpini de țelină (apio) și fenicul. În ceea ce privește fructele, Italia este principalul producător de mere și pere proaspete, cireșe, struguri de masă, kiwi, alune și castane.

scroll to top