Închide

Fabrică clandestină de țigarete la Fălticeni. Autotren plin descoperit în curtea fabricii

Avatar
Tigarete Contrabanda

Foto: Facebook / Corpul National al Politistilor

Timp de citire: 2 minute

Polițiștii și procurorii din județul Suceava au descoperit o fabrică de țigări clandestină, cu linie completă de producere și ambalare. Autoritățile au mai găsit, în curtea fabricii, și un TIR încărcat cu peste 2 milioane de țigări de contrabandă. Valoarea fabricii și țigărilor depășește suma de 500.000 de euro.

În cadrul unei acțiuni pentru verificarea respectării legislației de către entitățile economice care depozitează și comercializează bunuri de consum, dar și care furnizează servicii publicului, autoritățile au descoperit, într-o hală, role cu folie de staniol, folie transparentă și fir de siguranță. Acestea erau folosite pentru realizarea și împachetarea țigărilor.

„Având în vedere elementele tehnice care relevau indicii temeinice cu privire la faptul că poliţiştii au descoperit o fabrică clandestină de ţigarete, deţinută şi utilizată în afara antrepozitului fiscal, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de producere de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, şi a infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege. În urma cercetării la faţa locului, a reieşit faptul că poliţiştii de investigare a criminalităţii economice descoperiseră o linie completă de producere, ambalare şi împachetare a ţigaretelor”, arată Poliţia Română, citată de B1 TV.

Anchetatorii au menționat că inscripțiile identificate și instalația găsită au scopul de contrafacere a țigaretelor.

TIR încărcat cu țigarete, descoperit de autorități în grădina fabricii

În curtea fabricii, autoritățile au găsit un autotren cu semiremorcă încărcată cu pachete de țigări. Aceasta figura că este încărcată cu grinzi și profile metalice.

„Din cercetări a rezultat că încărcătura din semiremorcă, respectiv cele două blocuri a câte 27 de grinzi metalice fiecare, raportat la grosimea exterioară a profilelor tip H (IPE) şi a lungimii acestora (12m), în mod normal ar fi depăşit cu mult greutatea maximă care putea fi transportată în acea semiremorcă şi ar fi avut efecte vizibile exterioare asupra roţilor şi a şasiului semiremorcii. Astfel, poliţiştii au efectuat o percheziţie a autotrenului, constatând că unele dintre capetele grinzilor erau prevăzute cu şuruburi atipice şi erau proaspăt vopsite, iar grinzile din interior produceau la atingere un sunet specific unui capac fără susţinere mecanică din interior. În urma îndepărtării mecanice a şuruburilor şi a capetelor grinzilor interioare, poliţiştii au descoperit faptul că cele două blocuri de grinzi aveau în interior compartimente special create pentru disimularea ţigaretelor de contrabandă, care se întindeau pe întreaga lor lungime”, afirmă poliţiştii.

În compartimentele tir-ului erau baxuri de țigări de proveniență extracomunitară peste 2.2 milioane. Valoarea totală a liniei de fabricație și a autotrenului este de peste 500.000 de euro.

scroll to top