Închide

Facebook, discuții cu oamenii legii din UK pt. a combate abuzurile rasiste din mediul online

Avatar
56542005 403

Sursă foto: DW

Timp de citire: < 1 minut

Facebook Inc a declarat joi că este în discuții cu oficialii de aplicare a legii din Marea Britanie pentru a sprijini investigațiile privind abuzul rasial din mediul online împotriva jucătorilor de fotbal englezi, după meciul pierdut în fața Italiei din finala Euro 2020, potrivit Reuters.

Jucătorii negri din echipa Angliei au fost supuși unei avalanșe de abuzuri rasiste în mediul online după înfrângerea lor în finala turneului de fotbal, abuzurile atrăgând o largă condamnare din partea căpitanului echipei, managerului, familiei regale, liderilor religioși și politicienilor.

Comentariile au determinat, de asemenea, o anchetă a poliției. Facebook a declarat că a fost în discuții cu Consiliul Șefilor Poliției Naționale din Marea Britanie, unitatea de poliţie britanică care se ocupă de problemele din fotbal și forțele de poliție locale pentru a înțelege cum poate sprijini investigațiile active, asigurându-se totodată că sunt trimise cereri de date valide.

Premierul britanic Boris Johnson s-a angajat miercuri să întărească măsurile împotriva urii din mediul online, interzicând fanilor să participe la meciuri dacă sunt găsiți vinovați de astfel de infracțiuni și amendând rețelele sociale pentru că nu elimină astfel de conținut.

Companiile din social media, inclusiv Facebook și Twitter Inc, au fost criticate pentru amplificarea discursurilor de ură și dezinformare la nivel global pe platformele lor.

Facebook a eliminat peste 25 de milioane de postări cu discurs care incită la ură de pe platforma sa și peste 6 milioane de postări pe Instagram care conțineau cuvinte sau emoji care promovează rasismul, în primele trei luni ale anului, se spune într-o postare pe blog.

scroll to top