Închide

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc cere reintroducerea voucherelor de vacanță

Avatar
Tichet Vacanta

Sursă foto: umfcd

Timp de citire: < 1 minut

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a elaborat un set măsuri care să fie introduse în programul viitoarei coaliţii de guvernare, printre acestea aflându-se reintroducerea voucherelor de vacanţă, finalizarea Legii turismului, fiscalizarea tips-ului începând cu 1 ianuarie 2022 şi impozitarea cu 10% din 1 ianuarie 2023.

Patronatele din turism solicită reintroducerea voucherelor de vacanţă, care s-au dovedit o măsură benefică cu un impact social şi fiscal major în perioada 2017-2020, iar reintroducerea acestora trebuie să reprezinte o prioritate naţională pentru refacerea unitară a forţei de muncă grav afectate de pandemia de Covid 19.

“S-a demonstrat o măsură benefică cu un impact social și fiscal major în perioada 2017-2020 iar reintroducerea acestora trebuie să reprezinte o prioritate națională pentru refacerea unitară a forței de muncă grav afectată de pandemia de Covid 19. Aceste vouchere de vacanță au fost acordate pentru cei din sistemul privat in anul 2015 iar pentru cei din sistemul public începând cu anul 2017 până în anul 2020. Este necesară reintroducerea acestora pentru cei din sistemul public începând cu 1 ianuarie 2022 printr-o ordonanță de urgență care să fie aprobată în primele ședințe ale viitorului guvern sau prin proiectul de act normativ ce se află în acest moment în Parlamentul României.” au semnalat reprezentanţii FPTR pe pagina de Facebook a federaţiei.

scroll to top