Închide

Fermierii României își așteaptă încă subvenția la motorină pentru trimestrul al doilea

Avatar
Tractor Apia Lucrări Agricole Agricultură Copyright Foto Contactati Info@afaceri.news

Copyright foto: contactati info@afaceri.news

Timp de citire: < 1 minut

Fermierii care au depus cereri pentru bani naționali și europeni așteaptă ca sumele să fie virate în conturi, pentru o serie de ajutoare de stat și alte subvenții de la Comisia Europeană (CE). Printre plățile prin APIA se află și subvenția la motorină pentru Trimestrul II.

Cei din sectorul vegetal și crescătorii de animale sunt în această perioadă cu ochii pe conturile bancare și așteaptă o serie se plăți, atât achitate prin Direcțiile Agricole dar și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)

Fermierii au avut termen până la 31 iulie să depună la APIA cererile de plată care vizează rambursarea ajutorului de stat pentru cantitățile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 aprilie – 30 iunie 2023 (trimestrul II al anului 2023).

Producătorii agricoli speră să primească banii în conturi în luna august mai ales că motorina a înregistrat din nou creșteri la pompă, în plin sezon de recoltat. Sumele alocate, numărul de beneficiari și cantitățile rambursate urmează să fie publicate în Monitorul Oficial astfel încât APIA să poate începe plățile.

În sectorul zootehnic crescătorii de animale așteaptă redistribuirea sumelor rămase din bugetul alocat subvenției de 79 euro/cap de animal. Acum se achită sumele pentru fermierii care au depus cererile la APIA până la 9 august, inclusiv, iar ulterior se redistribuie cuantumul rămas, anunță B1 TV.

scroll to top