Închide

Financial Times: Industria auto ar putea fi paralizată în 2022. Problemele vin tot din China

Avatar
Magneziu Industrie Auto

Magneziul este intens folosit în industria automotive. Foto: azom.com

Timp de citire: < 1 minut

Producția mondială de automobile ar putea fi paralizată începând cu anul 2022, afirmă experți pentru Financial Times. Producția mondială ar putea fi oprită încă de anul viitor, deoarece China se confruntă cu întreruperi semnificative ale aprovizionării cu magneziu, un element-cheie în crearea aliajelor de aluminiu utilizate în automobile.

Potrivit dcnews.ro care citează Financial Times, criza energetică din China a forțat autoritățile din provincia Shaanxi să închidă 35 din cele 50 de topitorii de magneziu în urmă cu aproximativ o lună. Restul au fost sfătuiți să reducă producția la jumătate pentru a economisi energie.

Shaanxi este una dintre principalele regiuni producătoare de magneziu din China, iar China reprezintă aproximativ 80% din producția mondială de magneziu.

Săptămâna trecută, doi producători de brichete (lingouri) de aluminiu, Alcoa din SUA și Matalco din Canada, au declarat că au rămas fără magneziu și că acest lucru ar putea provoca întreruperi în aprovizionare.

Prețurile europene pentru magneziu au atins deja un nivel record din cauza penuriei acestui element chimic. În ultima lună, acestea au crescut cu 75% și au depășit pragul de 9.000 de dolari pe tonă.

scroll to top