Închide

Firmele chinezești intensifică angajările, dar sunt foarte stricte în privința salariilor

Avatar
beijing, front gate, street

Fotografie de Goodfreephotos_com pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Zhang Baichuan, absolvent de universitate din China, călătorește sute de kilometri de la un târg de locuri de muncă la altul, într-un ultim efort pentru a găsi o ofertă mai bună decât cea neatractivă pe care a primit-o după mai mult de 1.000 de aplicații. El speră ca sezonul de recrutare de după Anul Nou Lunar în China, când multe companii anunță posturi noi, să aducă oportunități mai atractive decât rolul de moderator de livestream care i-a fost oferit recent, potrivit Reuters.

În timp ce Zhang, în vârstă de 23 de ani, era mulțumit de salariul lunar de 5.000 de yuani (695 de dolari), compania acoperind mesele și cazarea, el s-a temut de turele de 12 ore, șase zile pe săptămână – cunoscute în China sub numele de cultura muncii “996”.

“Nu sunt încântat de programul 996, dar îl consider o plasă de siguranță în timp ce caut opțiuni mai bune”, a declarat Zhang, care deține o diplomă în managementul afacerilor la Universitatea GEO din Hebei, în fața camerei sale de cămin din suburbia Beijingului, unde stătea la 50 de yuani pe noapte.

“Nu-mi place devalorizarea diplomelor, dar realitatea este că acum sunt mai mulți absolvenți de facultate”, a spus el înainte de a se deplasa la un alt târg de locuri de muncă în afara Beijingului.

Încurajator pentru creșterea economică a Chinei din primul trimestru, sezonul de recrutare de după Anul Nou Lunar a început mai bine decât în 2023, când a doua cea mai mare economie a lumii trecea prin cel mai mare val de infecție COVID-19.

Dar șomajul ridicat în rândul tinerilor oferă angajatorilor un bazin mare de candidați din care să aleagă, menținând o creștere slabă a salariilor și consolidând temerile că China ar putea avea dificultăți în a stimula consumul casnic suficient pentru a stabiliza creșterea și a scoate economia din deflație.

Zhaopin, una dintre cele mai mari platforme de recrutare din China, a declarat că în prima săptămână de după vacanța din 10-17 februarie au existat cu 45% mai multe companii care căutau să angajeze decât în săptămâna corespunzătoare de după vacanța de anul trecut.

Această cerere nu s-a tradus însă prin salarii mai mari, care au crescut doar cu 3% în medie.

Ritmul, care rămâne în urma țintei de creștere economică a Chinei preconizate pentru 2024, de aproximativ 5%, sugerează că piața forței de muncă rămâne deocamdată o piață a angajatorilor, a declarat economistul-șef al ING pentru China, Lynn Song.

“Redresarea pieței forței de muncă va fi probabil modestă în acest an, deoarece impulsul economic rămâne relativ slab”, a spus Song.

Peste 21% dintre chinezii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani erau șomeri în iunie anul trecut, ultimul punct de date înainte ca oficialii să suspende seria.

China a reluat publicarea în acest an, excluzând studenții de la facultate din date, pentru a plasa șomajul în rândul tinerilor la 14,9% în decembrie.

Sectorul călătoriilor – cel care și-a revenit cel mai repede după trei ani de restricții COVID – a condus detașat în ceea ce privește angajările, oferind cu 56,3% mai multe locuri de muncă decât anul trecut, urmat de logistică cu 26% și transporturi cu 21,6%, a precizat Zhaopin.

La târgul de locuri de muncă de la Beijing, unul dintre miile de locuri de muncă din întreaga Chină, un manager de resurse umane din cadrul unui hotel, care și-a dat doar numele de familie Han, a declarat că firma sa a modificat pragurile comisioanelor, ceea ce ar putea duce la un salariu net cu 30-40% mai mare decât anul trecut.

Alții au fost mai puțin generoși. Zhang Chengjin, director la furnizorul de informații despre locuințe Mingwang, a declarat că nu ar putea oferi decât o “ușoară creștere”, având în vedere că sectorul imobiliar cu probleme reduce în general locurile de muncă.

Un funcționar public din Lanzhou, capitala provinciei nord-vestice Gansu, a declarat că problemele legate de datorii ale guvernului local l-au obligat să reducă plata bonusurilor, reducându-i salariul anual cu o cincime.

“S-ar putea să fie noua normă”, a spus el.

scroll to top