Închide

Firmele pot să dea prime neimpozitate angajaților. Însă plafonul este prea jos, spun patronii

Avatar
bani cash numerar copyright autor www.AFACERI.news

Copyright foto: contactați autor www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Companiile pot oferi angajaţilor, de Crăciun, până la 300 de lei cadou, sumă care nu e impozitată şi nu se cuprinde în baza de calcul a contribuţiilor de Asigurări Sociale obligatorii, potrivit Codului Fiscal. Însă suma neimpozabilă este prea mică, se plâng patronii.

Această sumă de 300 de lei cuprinde cadourile în bani sau produse, inclusiv tichetele cadou. Banii se pot da şi copiilor angajaţilor.

Angajatorul nu e obligat să ofere cadouri de Crăciun, acestea sunt opţionale. Până anul acesta plafonul pentru astfel de cadouri era 150 de lei.

Însă chiar așa, proprietarii de companii contactați de AFACERI.news spun că plafonul de cadouri este prea mic, sugerând că acesta ar trebui să fie cel puțin egal cu echivalentul a 100 de euro, circa 500 lei, o valoare mai apropiată de nivelul primelor acordate anul acesta.

În plus, dacă se adaugă și cadouri materiale, plafonul ar trebui să crească suplimentar.

“Oferim 500 de lei primă de Crăciun, plus un cadou cu bunătăți pentru Sărbători care doar el ajunge la 300 de lei, suma considerată actualmente de stat drept neimpozabilă. Plafonul legal, chiar dacă spuneți că s-a dublat, este mult prea jos. Banii aceștia sunt suportați de companie în beneficiul oamenilor și nu este normal să fie impozitați. Societatea comercială nu câștigă nimic, ba dimpotrivă.”,

a declarat pentru AFACERI.news un proprietar de IMM.

Așadar companiile caută soluții și recurg și la varianta tichetelor-cadou, care mai reduc din presiunea fiscală asupra angajatorului.

scroll to top