Închide

Florin Jianu: Cuvântul-cheie în acest moment pentru IMM-uri este ÎNGRIJORARE

Avatar
Imm Uri Probleme Antreprenori

Foto: bursa.ro

Timp de citire: 2 minute

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, a declarat, marţi, că IMM-urile sunt îngrijorate în acest moment de ce se întâmplă la graniţă, de războiul din Ucraina, care afectează economia, dar şi vieţile oamenilor şi de ce urmează să se întâmple. 

”Cuvântul cheie în acest moment este îngrijorare pentru IMM-uri”, a spus el, arătând că 9 din 10 antreprenori spun că sunt afectaţi de scumpiri, care nu mai pot fi sustenabile nici din partea populaţiei nici din partea IMM-urilor.

”Suntem într-o perioadă extrem de dificllă, atât pentru consumatori cât şi pentru întreprinzători, pentru români în general. Deja vedem creşteri ale preţurilor în toate domeniile de la bunuri de larg consum, cam toate produsele, serviciile au crescut preţurile, pentru că în componenţa lor intră consumul de energie sau combustibilul, pentru că trebuie transportate. (..) Suntem într-o perioadă delicată şi dificilă şi din perspectiva întreprinzătorilor cât şi a consumatorilor”, a explicat preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, citat de news.ro.

Despre o posibilă criză economică, Florin Jianu a arătat că ”este un semnal de alarmă din partea întreprinzătorilor, dacă 9 din 10 spun că ei consideră că va urma o criză”.

Potrivit acestuia, ”răspunsul statului trebuie să fie pe măsură, şi, din punct de vedere comunicaţional, toţi vectorii statului, de la miniştri, prim-ministru, chiar şi mediul de afaceri, trebuie să dea mesajele corecte către societate”, pentru că ”rolul primordial al factorilor de comunicare publică trebuie să fie să liniştească populaţia”.

Potrivit lui Jianu, ceea ce ar putea să facă Guvernul în acest context, este pur şi simplu implementarea corectă a programului de guvernare. Florin Jianu a menţionat că intervenţiile statului ar trebui să fie în direcţia investiţiilor pentru companii, a competitivităţii, a resurselor umane şi investiţiile pentru independenţa energetică.

scroll to top