Închide

Liberalii au votat alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare. Va trece de coaliție?

Avatar
Armata Romana

Foto: romania-insider.com

Timp de citire: < 1 minut

Un angajament politic pentru alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare a fost votat marţi, în şedinţa conducerii liberale, documentul urmând să fie prezentat în coaliţie pentru a fi semnat de liderii acesteia au afirmat surse din PNL. Liderul PNL Florin Cîţu a spus, după şedinţă că va prezenta în coaliţie acest angajament pe care partidul şi l-a asumat.

”Astăzi, au fost câteva subiecte importante. Angajamentul pe care l-am semnat la PNL, pentru a susţine alocarea de la buget a 2,5% din PIB pentru cheltuieli de Apărare. Acesta este un angajament pe care PNL şi l-a luat şi îl va propune în coaliţie”, a spus Florin Cîţu, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, citat de news.ro.

Documentul va fi prezentat în şedinţa coaliţiei, pentru a fi semnat de liderii acesteia.

De asemenea, acelaşi angajament va fi prezentat şi USR, susţin aceleaşi surse.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după şedinţa CSAT, că se impune majorarea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% la 2,5%, în contextul conflictului din Ucraina.

Liderul PNL Florin Cîţu a anunţat în urmă cu două săptămâni, că va cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să fie garantată alocarea de la buget a 2.5% din PIB pentru apărare.

“Este un vot important care ne asigură că orice guvern, de acum înainte, va aloca această sumă”, a explicat el.

Ulterior, Cîţu a declarat că ar vrea să se asigure, printr-un acord transpartinic, o Hotărâre a Parlamentului, un proiect de lege, adoptat de Parlament, că acei 2,5% din PIB sunt alocaţi pentru apărare, şi în special în investiţii.

scroll to top