Închide

Ford a început să testeze o stație de încărcare robot destinată persoanelor cu dizabilități

Avatar
electric car, load plug-in connection, e car

Fotografie de anaterate pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ford a început să testeze o stație de încărcare robot destinată persoanelor cu dizabilități. Stația de încărcare va putea fi controlată prin smartphone, iar asemenea stații robot vor fi amplasate în locuri de parcare destinate special persoanelor cu dizabilități, informează Automarket.

Constructorul american a început o serie de teste cu o stație de încărcare robot. Aceasta este destinată persoanelor cu dizabilități care dețin o mașină electrică, iar o astfel de stație robot va putea fi ușor controlată.

Pentru asta, Ford a dezvoltat un prototip al unei astfel de stații robot, care poate fi controlată cu ajutorul unei aplicații pe smartphone. Astfel, șoferii cu dizabilități care dețin o mașină electrică vor putea să-și încarce ușor mașina fără să fie nevoie să iasă din mașină sau să interacționeze fizic cu stația de încărcare.

O astfel de stație de încărcare robot a fost testată, mai întâi, în laborator. Acum, Ford va testa prototipul stației robot în condiții reale. În viitor, astfel de stații robot, create la Universitatea din Dortmund, Germania, vor fi amplasate în locurile de parcare destinate special persoanelor cu dizabilități.

Mai mult, asemenea stații robot ar putea fi implementate și pentru publicul larg, în viitorul nu foarte îndepărtat.

De asemenea, un studiu realizat de Ford în Marea Britanie arată că 61% dintre șoferii cu dizabilități vor cumpăra mașini electrice dacă încărcarea lor este mai accesibilă.

scroll to top