Închide

Ford și UAW, acord provizoriu pentru a pune capăt grevei. Acordul prevede creșteri salariale record

Avatar
car, free background, wallpaper hd

Fotografie de lizbeth2055 pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Sindicatul United Auto Workers (UAW) a ajuns miercuri la un acord de muncă provizoriu cu Ford Motor, primul dintre cei trei mari producători de automobile din Detroit care a negociat o soluție la grevele la care s-au alăturat 45.000 de muncitori de la jumătatea lunii septembrie, potrivit Reuters.

Acordul propus, pe care conducerea UAW mai trebuie să îl aprobe, prevede o creștere salarială de 25% pe parcursul celor 4 ani și jumătate de contract, începând cu o creștere inițială de 11%.

Acordul cu Ford, care ar putea contribui la crearea unui model pentru soluționarea grevelor paralele ale UAW împotriva General Motors și Stellantis, compania mamă a Chrysler, ar însemna creșteri salariale totale de peste 33%, dacă se iau în calcul mecanismele de compunere și de cost al vieții, a declarat UAW.

“Le-am spus celor de la Ford să pună banii la bătaie și au făcut-o”, a declarat Fain într-o postare video pe Facebook, adăugând că greva de la Ford “a dat rezultate”.

Pe lângă majorarea generală a salariilor, Fain a spus că lucrătorii temporari cel mai prost plătiți vor avea parte de majorări de peste 150% pe durata contractului, iar angajații vor ajunge la salariul maxim după trei ani. Sindicatul a obținut, de asemenea, dreptul la grevă în ceea ce privește viitoarele închideri de fabrici, a spus el.

UAW a reușit, de asemenea, să elimine nivelurile de salarizare mai mici pentru lucrătorii din anumite operațiuni de piese de la Ford – o problemă pe care Fain a subliniat-o încă de la începutul procesului de negociere, purtând tricouri cu sloganul “End Tiers”.

Contractul Ford ar anula concesiile pe care sindicatul le-a acceptat într-o serie de contracte din 2007, când GM și fostul Chrysler se îndreptau spre faliment, iar Ford ipoteca activele pentru a se menține pe linia de plutire.

“Știm că bate recorduri”, a declarat Fain într-un discurs video miercuri seară. “Știm că va schimba vieți. Dar ceea ce se va întâmpla în continuare depinde de voi toți”.

Constructorii auto din Detroit au susținut că cererile UAW vor crește semnificativ costurile și le vor împiedica ambițiile privind vehiculele electrice, punându-i în dezavantaj în comparație cu liderul EV Tesla și cu mărci străine precum Toyota Motor, care nu sunt sindicalizate.

Sindicatul UAW se pregătea să declanșeze o grevă la o unitate cheie a Ford din Dearborn în această săptămână, dacă nu ar fi ajuns la un acord, după ce săptămâna aceasta a făcut grevă la alte unități GM și Stellantis.

Dar, într-o mișcare neașteptată care adaugă presiune asupra GM și Stellantis, UAW le-a spus muncitorilor de la Ford aflați acum în grevă să se întoarcă la locurile de muncă în timpul procesului de ratificare. Aceasta înseamnă că producția de camionete Ford Super Duty, SUV-uri Ford Bronco și Explorer și camioane Ranger ar putea fi reluată în această săptămână.

Ford, a confirmat știrea.

“Suntem încântați că am ajuns la un acord provizoriu privind un nou contract de muncă cu UAW care acoperă operațiunile noastre din SUA”, a declarat directorul general și președintele Ford, Jim Farley, într-un comunicat.

Acțiunile Ford au urcat cu 2% în tranzacțiile după orele de tranzacționare.

GM și Stellantis au declarat miercuri că lucrează pentru a asigura acorduri cât mai curând posibil.

“Acest lucru pune bazele pentru următoarele două contracte și ar trebui să se alinieze destul de repede, deoarece toate trei au fost la o diferență foarte mică unul față de celălalt”, a declarat Sam Fiorani, vicepreședinte al previziunilor globale pentru vehicule la AutoForecast Solutions.

UAW a sporit presiunea asupra constructorilor de automobile prin greve la cele mai profitabile uzine ale fiecărei companii – uzina de asamblare a GM din Arlington, Texas, fabrica de camionete grele a Ford din Kentucky și uzina de camionete Ram a Stellantis din Sterling Heights, Michigan.

Pierderile economice totale cauzate de greva muncitorilor din industria auto au ajuns la 9,3 miliarde de dolari, a declarat la începutul acestei săptămâni Anderson Economic Group.

“Cred că acest lucru va fi pozitiv pentru acțiuni”, a declarat managerul de portofoliu Tim Piechowski de la ACR Alpine Capital Research, care are investiții de 250 de milioane de dolari în GM. Acțiunile Detroit Three reflectă în prezent un scenariu mai rău decât termenii acordului provizoriu, a spus el.

scroll to top