Închide

Fost ministru al Energiei, apropiat al OMV: Austria trebuie judecată

Avatar
Razvan Nicolescu Austria Data Judecata Vot Negativ Schengen 804787

Foto: captura video Antena 3 CNN

Timp de citire: 2 minute

Fostul ministru este de părere că statul român ar trebui să dea în judecată Austria pentru gestul ostil de la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, când Viena a refuzat fără un motiv rațional extinderea spațiului de liberă circulație Schengen cu România și Bulgaria.

“România trebuie să-şi facă un plan instituţional. Clar, este un gest de ostilitate la adresa României, pentru că nu au motive, nici măcar nu au făcut efortul să explice.

Măcar olandezii aveau o retorică, aveau o gândire, aveau o expunere. Puteai să fii sau puteai să nu fii de acord cu ei, dar austriecii nu au avut nimic.

Din punctul meu de vedere, eu cred că ar trebui să-i acţionăm (în judecată – n.r.), dar până atunci cred că ar trebui Comisia Europeană să constate că nu se respectă legislaţia, nu se respectă tratatul (…).

“Voi trimite o plângere la Comisia Europeană. Am dubii că votul Austriei este legal”, spune fostul ministru al Energiei, un apropiat deunăzi al OMV Petrom.

Interpretarea multor jurişti este că nu aveau dreptul să ne respingă şi voi transmite o plângere oficială Comisiei Europene săptămâna viitoare pentru a solicita o procedură de infrigement împotriva Austriei.

Acest vot nu este numai imoral, inexplicabil, ci şi ilegal (…) este un gest de ostilitatea la adresa României (…).

Cred că aderarea noastră era doar o formalitate”, a declarat fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu la Antena 3 CNN.

Ce am avea de câştigat din spaţiul Schengen?

– Timp mai scurt de călătorie

– Fără controale la graniță între: BG-RO-HU / BG-GR

– Avantaj pentru turism

– Avantaje pentru transportatori

– Avantaje pentru investițiile străine

– Integrare europeană mai mare / respect / recunoaştere

– Atractivitatea cetățeniei române.

scroll to top