Închide

Fost ministru de Finanțe PNL, revoltat de degringolada din partid: “Nu avem obiective politice, servim PSD-ului tot ce ne cer!”

Avatar
Desteapta Te Romane Imn Romania

Foto: PNL facebook

Timp de citire: 2 minute

Deputatul Dan Vîlceanu, fost secretar general al PNL, a reclamat situația actuală a partidului. „Nu avem o direcție clară, nu avem obiective politice”, a spus liberalul, vineri, pe B1 TV. Fostul secretar general al PNL a vorbit în termeni tranșanți despre situația actuală din partid.

„Am urmărit și discuțiile acelea, am discutat și cu colegii mei și discut și cu alți colegi care nu fac parte din organismele de conducere ale partidului, care au același sentiment, faptul că nu avem o direcție clară, nu avem obiective politice. Un obiectiv politic ar fi trebuit să fie pentru noi unificarea dreptei, de exemplu, că suntem cel mai mare partid de dreapta din România și, până la urmă, acesta ar fi trebuit să fie obiectivul de căpătâi al Partidului Național Liberal, unificarea dreptei și o luptă cât mai dură cu Partidul Social Democrat”, a spus Dan Vîlceanu.

„Pe lângă asta, noi n-am reușit să ocupăm cu nimic agenda publică, deși am avut doi ani și ceva de guvernare, de la finalul anului 2019 și inclusiv 2021 aproape integral, în care am impus câteva proiecte foarte importante pentru România”, a continuat el.

„Am văzut că sunt unii colegi care vin și spun că PNRR e rău, exact cum spune PSD, că asta încearcă să ne convingă PSD, domne`, PNRR e rău, o să sărăcească românii, deși acolo sunt autostrăzi, digitalizare, spitale, reforme de pensii, desființarea pensiilor speciale, reforma salarizării la bugetari ș.a.m.d. Sunt lucruri absolut necesare și bune”, a adăugat fostul ministru.

Întrebat despre declarația pe care ar fi făcut-o Vasile Blaga cum că liberalii ar fi ajuns „ospătarii PSD”, Dan Vîlceanu a zis:

„Da, eu am mai dat o declarație pe acest subiect. Este o exprimare plastică și foarte corectă, pentru că atâta vreme cât servești interesele PSD fără să îți impui nimic din propria agendă, evident că nu faci decât să arăți exact așa, ca și cum am fi ospătarii PSD, adică le servim toate lucrurile pe care ei le cer – și aici mă refer la creșteri de taxe, cu care Partidul Național Liberal, credeți-mă, nu e de acord, mă refer la toată discuția asta absolut halucinantă cu pragul la abuzul în serviciu”.

scroll to top