Închide

Fostul copil-minune al politicii austriece, Sebastian Kurz, și-a găsit de lucru

Avatar
Kurz Thiel

Sebastian Kurz și Peter Thiel, în 2017. Sursa foto: Sebastian Kurz / Twitter.

Timp de citire: 2 minute

Compania de investiții a miliardarului Peter Thiel l-a recrutat pe fostul cancelar austriac Sebastian Kurz în poziția de consultant strategic, scrie Bloomberg, citând surse apropiate companiei care au preferat să-și păstreze anonimatul.

Kurz va consilia Thiel Capital LLC în calitate de consultant part-time, principala sa misiune urmând să fie ajutarea diviziei de strategie globală a companiei pentru a înțelege subtilitățile politice specifice Uniunii Europene, în ansamblu, și pe cele din Austria, în particular, potrivit surselor citate.

Numirea lui Kurz în această poziție vine pe fondul mai multor anchete penale deschise pe numele său și a cercului lui de apropiați, din cauza acuzațiilor că ar fi folosit banii contribuabililor pentru a aranja publicarea rezultatelor unor sondaje de opinie publică inventate, pentru a-și construi cariera politică. Sebastian Kurz a demisionat din funcția de cancelar în octombrie și s-a retras complet din politică la începutul acestei luni, declanșând o nouă schimbare a puterii la Viena.

Kurz a negat toate acuzațiile, iar reprezentanții Thiel Capital susțin că tema investigațiilor penale nu s-a aflat pe agenda discuțiilor dintre părți.

Kurz a cultivat vreme de mulți ani relația cu Thiel, cei doi împărtășind aceleași viziuni conservatoare în ceea ce privește politica

Miliardarul Peter Thiel, american născut în Germania, este unul dintre primii investitori în rețeaua Facebook și este cunoscut drept susținător tradițional al politicienilor republicani din SUA, fiind și un suporter al fostului președinte de la Casa Albă, Donald Trump.

Kurz a fost considerat mult timp un superstar al politicii europene. El şi-a început cariera politică la nivel federal în 2011 ca secretar de stat pentru integrare.

În 2014, când avea numai 27 de ani, el a devenit cel mai tânăr ministru de externe din istoria Austriei, iar după alţi trei ani a preluat funcţia de cancelar, conducând o coaliţie formată din ÖVP şi Partidul Libertăţii din Austria.

Începând din 2020, cancelarul Sebastian Kurz s-a aflat la conducerea unei alianţe formate din ÖVP şi Verzi.

scroll to top