Închide

Fostul președinte FRF Mircea Sandu, trimis în judecată. Care este speța de natură economică

Avatar
Mircea Sandu

Foto: psnews.ro

Timp de citire: < 1 minut

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea.

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată alte două persoane – Bogdan Petculescu şi Ziv-Asher Tetelman.

Potrivit presei sportive citate de Agerpres, Ziv-Asher Tetelman este ginerele lui Mircea Sandu, fiind căsătorit cu Raluca Sandu.

Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2009 – 2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii ilfovene Buftea.

Procurorii susţin că, în vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu profil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

scroll to top