Închide

Fotbalul din Belgia trece la economisirea energiei și limitează durata de folosire a nocturnei

Avatar
The king baudouin stadium with audience in brussels belgium

Stadionul ”Roi Baudouin” din Bruxelles. Fotografie de The king pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Pentru a limita impactul energetic al fotbalului belgian și pentru a implementaă măsuri concrete de economisire a energiei, entitatea care organizează primele două ligi profesioniste din Belgia, Pro League, a decis vineri să reducă durata de folosire a iluminatului nocturn al stadioanelor la evenimentele sportive, începând de săptămâna viitoare, scrie publicația de specialitate Walfoot.be, citând agenția Belga.

Astfel, Pro League a emis o declarație în care explică deciziile luate și care vor intra în vigoare începând din 16 septembrie:

”Nocturna stadioanelor va fi aprinsă pentru o perioadă mai scurtă de timp în timpul meciurilor Jupiler Pro League (prima ligă din Belgia, n.n.) și Challenger Pro League (a doua ligă), iar protocoalele de meci au fost adaptate astfel încât iluminarea stadioanelor să poată funcționa pe o durată mai scurtă de timp, fără a afecta negativ organizarea meciurilor. În acest fel, toate părţile implicate doresc să contribuie la reducerea consumului de energie”, arată comunicatul Pro League

Prin urmare, la partidele din Jupiler Pro League nocturna se va aprinde cu o oră şi jumătate sau două ore înainte de start. La meciurile din Challenger Pro League, nocturna se va aprinde cu o oră şi un sfert înainte de start.

În prezent, nocturna se aprinde la meciuri cu trei ore înainte de start.

După meciuri, nocturnele vor putea funcționa cel mult o oră în Jupiler Pro League și cel mult 30 de minute în Challenger Pro League.

scroll to top