Închide

Mintea mică a românului Boloș de pe urmă: “Trebuie să ne punem în pielea antreprenorilor”

Avatar
Marcel Boloș Facebook

Foto: Marcel Boloș Facebook

Timp de citire: < 1 minut
Ministrul Marcel Boloș le-a cerut reprezentanților CNIF, STS și ANAF să găsească noi modalități de simplificare a procedurilor, astfel încât mediul de afaceri să poată implementa e-factura cât mai eficient și fără obstacole inutile.

La Ministerul Finanțelor a avut loc luni o nouă ședință cu reprezentanți ai Centrului Național pentru Informații Financiare (CNIF), STS și ANAF.

„Nu este suficient doar ca sistemul să funcționeze, trebuie să ne mai punem și în pielea antreprenorilor. După ce că au de îndeplinit această obligativitate, nu mai au nevoie și să piardă timpul cu diverse disfunționalități care se pot rezolva”,

a afirmat Boloș.

Ministrul le-a cerut responsabililor din cele trei structuri să continue consultările cu furnizorii de softuri, la care au participat până acum circa 1.200 de persoane, și seria webinariilor pentru contribuabili.

Posibilă amânare a sancțiunilor

Ministerul Finanțelor ia în calcul o potențială amânare a termenului de la care încep să fie aplicate sancțiuni pentru neraportarea și în sistemul eFactură a facturilor emise, în termenul de 5 zile stabilit, a declarat vineri, pentru Profit.ro, ministrul Finanțelor.

Până la 1 iulie sunt valide în continuare facturile utilizate și în anii trecuți, care trebuie doar raportate (încărcate) și în sistemul eFactură. De la 1 iulie, însă, nu se vor mai putea emite facturi decât prin sistemul eFactură.

scroll to top