Închide

Francezii de la Renault au încheiat un acord cu sindicatele din Franţa. Ce prevede acesta?

Avatar
car, automotive, renault

Fotografie de DWNTKRS pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul auto francez Renault a încheiat un acord cu sindicatele din Franţa care va permite ca mii de angajaţi să lucreze de acasă timp de până la trei zile pe săptămână, potrivit unui anunț de vineri al companiei, transmite Reuters.

Noile decizii referitoare la muncă vor fi aplicate în mai multe etape, începând din septembrie 2021, a anunţat Renault, care a adăugat că va oferi sprijin şi training în privinţa muncii de la distanţă.

Sistemul hibrid va fi voluntar şi va consta în munca de acasă timp de două zile pe săptămână, a treia zi fiind lăsată la latitudinea managerului, a adăugat Renault.

Compania anticipează că 20.000 de angajaţi din Franţa vor avea dreptul să beneficieze de această ofertă de a muncă de la distanţă, cu excepţia celor care lucrează direct în producţie.

Rivalii de la Stellantis, producătorul automobilelor Peugeot şi Citroen, a stabilit aranjamente similare cu angajaţii francezi.

Viitorul sistemului de muncă este discutat în mod activ, după ce pandemia de coronavirus a obligat companiile să închidă multe birouri şi a arătat modul în care multe sarcini pot fi realizate de către angajaţi de acasă.

scroll to top