Închide

Francezii renunță la 1 din 8 joburi! 1.000 de locuri de muncă în pericol la Carrefour Franța?

Avatar
Carrefour 51

Foto: revistaprogresiv.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ca parte a planurilor sale de reducere a costurilor, Carrefour caută să desființeze unul din opt locuri de muncă la sediul său din Franța. Retailerul nu confirmă zvonurile deocamdată.

O mie dintre cele opt mii de locuri de muncă de la sediul francez al Carrefour ar fi amenințate, a declarat o sursă apropiată dosarului agenției de presă Agefi-Dow Jones, citată de RetailDetail.eu. Totuși, acestea nu ar fi concedieri simple, ci așa-numitele „plecări neobligatorii”. Retailerul ar urma să înceapă negocieri cu reprezentanții personalului în zilele următoare. O purtătoare de cuvânt a Carrefour a vrut doar să spună agenției de presă că compania intenționează să „prioritizeze dialogul social”.

Când și-a anunțat planul strategic „Carrefour 2026” în noiembrie, directorul executiv Alexandre Bompard a anunțat deja că retailerul va trebui să economisească până la 4 miliarde de euro între 2022 și 2026 și că își va revizui organizația pentru a face acest lucru. Pentru această sarcină, retailerul apelează la firma de consultanță McKinsey și Alixio, specialist în strategie socială și managementul transformării.

scroll to top