Închide

#InvestimînRomânia | Afacere cu legume congelate, pusă pe picioare cu ajutorul fondurilor UE

Avatar
vegetables, mixed vegetables, peas

Fotografie de congerdesign pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un antreprenor bihorean a făcut o investiţie mai puţin obişnuită: a deschis o fabrică de procesare a legumelor la Nojorid, lângă Oradea. În total, peste 6 milioane de euro a cheltuit pentru porni fabrica, dar jumătate din bani i-a obținut printr-un proiect european de finanţare nerambursabilă a investiţiilor rurale.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării.

Peste 15 mii de tone de legume sunt procesate anual în fabrica de la Nojorid. Se lucrează cu utilaje de înaltă performanță, iar procesul de producţie e monitorizat de un sistem electronic.

Mazăre, fasole, spanac, porumb, broccoli și rădăcinoase sunt prelucrate, congelate și ambalate. Apoi ajung pe rafturile marilor magazine sau în industria ospitalității.

Este un lanț de producție românesc: toate legumele sunt cumpărate de la peste o sută de fermieri autohtoni.

Pentru investiție, patronul a apelat și la fonduri europene. Iar cifra de afaceri atins în scurt timp 7-8 milioane de euro pe an.

Cei 70 de angajați sunt din Oradea și satele din apropiere. Deși lucrează la temperaturi scăzute, oamenii sunt foarte mulţumiţi de condiţii, conform TVR.

Un sprijin important pentru realizarea proiectului a venit din partea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Compania intenționează ca, de anul acesta, să crească capacitatea de procesare a legumelor la 20.000 de tone pe an.

***

Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.

#investimînromânia Logo Bt Afaceri.news

Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.

Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!

scroll to top