Închide

Franța dorește suspendarea disputei comerciale dintre SUA și Uniunea Europeană

Avatar
Ue Taxe Vamale Importuri Sua

Foto: intermodal-logistics.ro

Timp de citire: < 1 minut

Uniunea Europeană și noua administrație a președintelui ales al SUA, Joe Biden, ar trebui să suspende disputa comercială pentru a-și acorda timp să găsească un punct comun, a declarat Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, potrivit Reuters

Problema care otrăvește toată lumea este creșterea prețurilor și a taxelor pe oțel, tehnologie digitală, Airbus și mai ales sectorul nostru vitivinicol, a declarat Jean-Yves Le Drian pentru Le Journal du Dimanche într-un interviu.

El a spus că speră că părțile vor găsi o modalitate de a soluționa disputa.

Poate dura ceva timp, dar între timp putem oricând să comandăm un moratoriu, a adăugat el.

La sfârșitul lunii decembrie, Statele Unite s-au îndreptat spre creșterea tarifelor la piesele de aeronave franceze și germane, vinuri și alte băuturi spirtoase în disputa subvenției Boeing-Airbus, dar blocul european a decis să renunțe la represalii pentru moment.

UE intenționează să prezinte o propunere de reformă a Organizației Mondiale a Comerțului în februarie și este dispusă să ia în considerare reformele pentru a restrânge autoritatea judiciară a organismului OMC de soluționare a litigiilor.

Statele Unite s-au plâns ani de zile că Organismul de Apel al OMC adoptă noi reguli comerciale nejustificate în deciziile sale și a blocat numirea de noi judecători pentru a opri acest lucru, făcând organismul inoperant.

Administrația Trump, care părăsește mandatul miercuri, amenințase că va impune tarife asupra produselor cosmetice, poșetelor și altor bunuri franceze ca represalii pentru taxa serviciilor digitale din Franța, despre care a spus că a discriminat firmele tehnologice americane.

scroll to top