Închide

Frigiderele inteligente sunt aici! Practic, nu mai poți rămâne fără lapte, fructe sau iaurt

Avatar
Smart Home Fridge

Foto: Business Insider

Timp de citire: 2 minute

Amazon dezvoltă un frigider care poate identifica în mod automat produsele lipsă sau expirate, după care poate plasa direct comenzi pentru refacerea stocului de produse. Potrivit Business Insider, dispozitivul folosește, se pare, tehnologia utilizată în magazinele Amazon Cashless.

Proiectul frigiderului revoluționar este condus de departamentul care a dezvoltat tehnologia „just walk out” și a cărui echipă a creat și alte produse de ultimă generație existente în lanțul de supermarketuri de înaltă tehnologie, precum coșul inteligent Dash Cart. Sunt implicate și alte echipe, cum ar fi cea de produse alimentare Fresh Amazon și unitatea hardware Lab126.

Noul frigider, cu numele intern de cod Project Pulse, este conceput pentru a urmări tiparele de cumpărături ale proprietarului, pentru a anticipa dorințele acestuia și pentru a livra produsele necesare.

Rețete culinare și sfaturi de nutriție

Se discută și despre alte servicii. Spre exemplu, frigiderul ar putea sugera rețete culinare pe baza alimentelor perisabile, precum somonul și care trebuie gătite rapid. În egală măsură, el ar putea oferi sfaturi în materie de sănătate și nutriție.

Potrivit Business Insider, pentru fabricarea frigiderului, Amazon ar urma să încheie un parteneriat cu un producător de aparate de uz casnic. Se pare că unele discuții au avut deja loc, printre companiile contactate numărându-se branduri foarte apreciat de consumatori. Probabil că unele programe, inclusiv asistentul vocal Alexa vor fi preinstalate.

O concurență acerbă

Frigiderul inteligent reprezintă o expansiune a prezenței Amazon în casele oamenilor. Săptămâna trecută, Amazon a dezvăluit un robot de casă, Astro, care poate prelua apeluri video și poate monitoriza casele. Amazon a lansat și primul său televizor de marcă în Statele Unite.

Lansarea de către Amazon a frigiderului inteligent va plasa compania în competiție directă cu alți producători de electrocasnice, inclusiv Samsung, LG și General Electric. Multe dintre aceste companii își vând produsele pe piața online Amazon.

Frigiderul Amazon va fi, probabil, scump, având în vedere complexitatea tehnologiei utilizate, destinat persoanelor cu venituri mari.

scroll to top