Închide

Furnizorul Apple, Foxconn, majorează salariile muncitorilor de la fabrica din China, înainte de lansarea noului model

Avatar
Foxconn

Foto: News.ro

Timp de citire: 2 minute

Furnizorul Apple, Foxconn, își intensifică eforturile de a recruta mai mulți muncitori pentru cea mai mare fabrică de iPhone din lume, înainte de lansarea unui nou model, scrie BBC.

Foxconn spune că noii muncitori de la fabrica sa din Zhengzhou, China, vor primi bonusuri de până la 3.000 de yuani (424 de dolari) dacă rămân la locul de muncă timp de cel puțin 90 de zile.

Angajații actuali care vor recomanda cu succes un prieten sau un membru al familiei se vor califica, de asemenea, pentru un premiu, precizează compania.

iPhone 15 este așteptat să fie lansat în septembrie.

Angajații Foxconn care recomandă un nou recrut vor primi acum 500 de yuani dacă persoana respectivă rămâne în cadrul companiei timp de o lună, se arată într-o postare văzută de BBC pe populara aplicație chineză de mesagerie WeChat.

Aceasta marchează cea mai recentă mișcare a producătorului cu sediul în Taiwan de a îmbunătăți beneficiile pentru lucrătorii săi de la uriașa fabrică – cunoscută sub numele de iPhone City.

Un purtător de cuvânt al Foxconn a refuzat să comenteze când a fost abordat de BBC.

Anul trecut, sute de muncitori au protestat la fabrica din Zhengzhou din cauza restricțiilor Covid și a revendicărilor privind întârzierile salariale.

Videoclipurile, care au fost distribuite online în octombrie, au arătat, de asemenea, oameni sărind gardul din fața fabricii Foxconn după ce aceasta a fost închisă din cauza unei epidemii de coronavirus.

În noiembrie, Apple a avertizat că livrările de iPhone 14 vor fi întârziate după ce oficialii chinezi au blocat un cartier din Zhengzhou, unde se află iPhone City.

Producătorul iPhone a recrutat atunci noi muncitori cu promisiuni de bonusuri mai mari. Uzina din Zhengzhou are peste 200.000 de angajați și produce dispozitive Apple, inclusiv iPhone 14 Pro și Pro Max.

scroll to top