Închide

Germania se pregătește de al doilea val. Important virolog: Am putea avea o problemă în 2 luni

Avatar

Virologul german Christian Drosten. Foto: AFP

Timp de citire: < 1 minut

Virologul german Christian Drosten, o somitate în domeniu din Germania, se teme de noile focare de coronavirus din landul nordic german Renania de Nord-Westfalia, dar mai ales de răspândirea neobservată a coronavirusului în populație, notează Kleine Zeitung citând presa germană.

“Prevenirea răspândirii dincolo de această zonă este acum cheia”, a declarat marți omul de știință  pentru NDR. În general, în prezent există semne clare în mai multe locuri, inclusiv Berlin, că SARS-CoV-2 revine.

Din punct de vedere al virologului, trebuie să se acorde o mare atenție acum în măsurile de izolare a zonei pentru a nu fi punctul de plecare pentru al doilea val. El a dat ca exemplu situația din sudul Statelor Unite, unde este în evoluție o „situație teribilă”, în ciuda temperaturilor ambiante ridicate.

Virusul a fost eliberat prea devreme, a declarat acesta.

„Nu sunt optimist că într-o lună vom avea în continuare situația pașnică pe care o avem acum în ceea ce privește activitatea epidemică. În două luni, cred că vom avea o problemă dacă nu pornim din nou acum toți senzorii de alarmă. Populația trebuie să înțeleagă că autoritățile medicale au nevoie de sprijin și consens”, a încheiat Drosten.

Christian Heinrich Maria Drosten, născut în 1972, este un reputat virolog german, a cărui cercetare se concentrează asupra noilor virușilor emergenți, cum ar fi noul coronavirus. În timpul pandemiei COVID-19, Drosten a ajuns o somitate  națională ca expert în implicațiile și acțiunile necesare pentru combaterea focarului din Germania, fiind una din cele mai respectate voci în comunicare pe tema coronavirusului.

scroll to top