Închide

Ghici cine s-a întors?! Jocul scaunelor muzicale în conducerea Lidl continuă

Avatar
Lidl

Foto: NextTV

Timp de citire: 2 minute

Retailerul german Lidl continuă jocul scaunelor muzicale când e vorba de persoanele sus-puse din conducerea companiei. Grupul de retail Schwarz l-a readus pe vechiul său executiv irlandez de succes Ken McGrath pentru a deveni vicepreședinte al Lidl. Se pare că, în curând, acesta îl va înlocui pe actualul președinte Gerd Chrzanowski, care se îndreaptă spre poziția de top la Schwarz, unde recent a avut loc o reașezare a puterii decizionale.

Experimentatul Ken McGrath a fost deja la conducerea diviziei irlandeze a Lidl între 2009 și 2013, perioadă în care atât cota de piață, cât și cifra de afaceri a Lidl Irlanda au crescut semnificativ. Această performanță bună a fost răsplătită cu oportunitatea de a conduce expansiunea americană a Lidl, scrie Retail Detail.

Între timp, lanțul are în jur de 100 de magazine în Statele Unite, în principal de-a lungul coastei de est.

Ulterior, McGrath a decis să părăsească industria de retail. Pentru o vreme fost recrutat de Digicel, un jucător de telecomunicații activ în principal în America Latină și Oceania. O mișcare remarcabilă, dar faptul că un coleg irlandez (Denis O’Brien) deține Digicel nu este probabil o coincidență. McGrath a condus operațiunile Digicel în Caraibe pentru o vreme, dar a revenit în curând la vechea lui dragoste pentru retail. Până acum, el a fost șeful lanțului american de reduceri Save-A-Lot.

McGrath se întoarce la Lidl într-un moment deosebit de agitat pentru proprietarul său, Schwarz Gruppe. Recent, a avut loc un cutremur la nivelul puterii. CEO-ul Klaus Gehrig a fost eliberat din funcție în mod neașteptat, iar proprietarul Dieter Schwarz a preluat temporar controlul asupra operațiunilor Lidl, în așteptarea numirii unui succesor „real”.

Omul respectiv ar trebui să fie Chrzanowski, care a fost cel mai probabil succesor al lui Gehrig timp de ani de zile. Dar Gehrig ar fi blocat promovarea lui Chrzanowski în favoarea Melaniei Köhler, o tânără ambițioasă în vârstă de doar 30 de ani. Ea a fost preferată de Gehrig, care și-a știrbit reputația internă prin practica promovării rapide a femeilor tinere.

Tocmai de aceea, această manevră s-a dovedit o punte prea lungă pentru Schwarz. Cu Gehrig dat deoparte, se așteaptă ca Chrzanowski să treacă prompt la Schwarz Gruppe, permițându-i lui McGrath să se așeze rapid pe scaunul disponibil. Exact ca în jocul scaunelor muzicale.

Astfel, când “muzica” se oprește la Lidl și Schwarz Gruppe, toată lumea ar trebui să-și fi găsit deja locul.

scroll to top