Închide

Gigantul industriei de lux LVMH își consolideze poziția de cea mai valoroasă companie europeană

Avatar
luxury, luxury store, shopping

Fotografie de webandi pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Acțiunile grupului LVMH din Franţa, cel mai important jucător din industria de lux din lume, au urcat marți la un nou record, ceea ce i-a permis să atingă pentru prima dată o capitalizare bursieră de 400 de miliarde de euro (434 de miliarde de dolari) și să își consolideze poziția de cea mai valoroasă companie europeană, scrie Reuters.

La fel ca alte companii de lux care sunt puternic expuse la China, LVMH a beneficiat în acest an de redeschiderea rapidă a celei de-a doua mari economii mondiale. Cu toate acestea, unii analiști au declarat că noi creșteri ale prețului acțiunilor ar putea deveni mai greu de realizat.

“Să zicem că aștept 500 de miliarde pentru a o marca ca pe o piatră de hotar”, a declarat Angelo Meda, șef de acțiuni și manager de portofoliu la Banor SIM din Milano.

“Își trag ultimul cartuș, care este redeschiderea Chinei, în continuare lucrurile vor fi mai dificile: comparații dure, dolarul în scădere”, a adăugat el.

Acțiunile au urcat cu până la 0,4%, până la un maxim al vieții de 795,7 euro, ceea ce a conferit grupului o valoare de piață puțin peste 400 de miliarde de euro, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Refintiv. Acestea și-au inversat cursul pentru a se situa cu 0,5% mai jos până la ora 0846 GMT.

La începutul acestei luni, președintele și directorul general al LVMH, Bernard Arnault, a remaniat conducerea grupului, înăsprind controlul familiei sale prin numirea fiicei sale, Delphine, la conducerea Christian Dior, și numirea unui nou șef pentru Louis Vuitton.

scroll to top