Închide

Companiile de închiriere de îmbrăcăminte văd scăderea numărului de abonați

Avatar
White tank top on green textile

Fotografie de cottonbro studio pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Taxele lunare de abonament cuprinse între 90 și 240 de dolari pentru hainele închiriate pot fi percepute ca o cheltuială inutilă, determinând abonații să-și anuleze abonamentele.

Este unul dintre motivele pentru care companii precum Rent the Runway se bazează pe îmbrăcăminte de la designeri la cerere pentru a păstra clienții și a contracara pierderile recente de abonați, în timp ce rivalul Stitch Fix se concentrează pe mărcile private.

Dar nu doar incertitudinea economică sau inflația în creștere i-au determinat pe consumatori să-și reconsidere obiceiurile de a cheltui în modă de închiriere. Unii abonați și-au exprimat nemulțumirea față de diversitatea limitată a stilurilor și dimensiunilor oferite de aceste servicii de închiriere, potrivit Wall Street Journal (WSJ), citat de Fashion United.

Acest lucru a determinat companiile de servicii de închiriere să includă oferte de stil diverse și să crească disponibilitatea, în încercarea de a convinge clienții să plătească taxe lunare pentru hainele închiriate.

CEO-ul Rent the Runway, Jennifer Hyman, a declarat pentru WJS că scăderea abonaților s-a datorat unor probleme de stoc și consideră că îmbunătățirile vor conduce la creșterea în 2024. Stitch Fix, care urmărește profitabilitatea, pune accentul pe mărcile private pentru a reduce costurile de achiziție a stocurilor.

Mai mult, apariția de noi jucători pe piața abonamentului de închiriere, precum Nuuly și Armoire, oferă consumatorilor opțiuni alternative. Cu mai mulți oameni care lucrează de la distanță, se pune mai puțin accent pe actualizările obișnuite ale garderobei și o nevoie scăzută de o varietate de ținute profesionale sau formale.

scroll to top