Închide

Gigi Becali, cel mai bogat om din fotbalul românesc. Cine completează podiumul?

Avatar
Gigi Becali I A Setat Clauza Lui Billel Omrani Suma Neasteptata Din Contractul Atacantului

Foto: Gigi Becali/sport.ro

Timp de citire: 2 minute

Gigi Becali, patronul echipei FCSB, este cel mai bogat om din fotbalul românesc. Pe locul doi se află Dan Şucu, de la Rapid, urmat de Nicolae Badea, de la CS SC Dinamo (Liga a 4-a), potrivit Digi Sport.

Gigi Becali, potrivit topului realizat de Capital, are active care valorează între 325 şi 425 de milioane de euro. Cu o astfel de avere, Becali este al 18-lea român în clasamentul general.

Locul doi din clasamentul celor mai bogați oameni din fotbalul românesc se află Dan Şucu, co-propietarul Rapidului, cu o avere de 135-145 de milioane de euro, sumă cu care ocupă locul 56 în clasamentul general.

Podiumul din fotbal este completat de Nicolae Badea, cu 87-93 de milioane de euro, potrivit sursei citate

Clasamentul celor mai bogaţi români din fotbal:

1. Gigi Becali, FCSB, 325-425 de milioane de euro;
2. Dan Șucu, Rapid, 135-145 de milioane de euro;
3. Nicolae Badea, CS FC Dinamo (liga a 4-a) 87-93 de milioane de euro;
4. Vladimir Cohn, preşedinte Voluntari, 65-70 de milioane de euro;
5. Cosmin Olăroiu, antrenor în EAU, 46-50 de milioane de euro;
6. Mircea Lucescu, antrenor la Dinamo Kiev, 34-38 de milioane de euro;
7. Gheorghe Hagi, patron şi antrenor Farul, 29-35 de milioane de euro;
8. Valeriu Iftime, FC Botoşani, 22-24 de milioane de euro;
9. Cristi Chivu, antrenor Inter Primavera, 22-24 de milioane de euro.

România are pentru prima oară în istorie patru miliardari în euro, între cei 2700 care au averi de asemenea dimensiuni, în lume, în acest moment.

Oarecum neaşteptat, Ion Țiriac a mai scăzut un loc în clasament, chiar dacă nu a înregistrat o scădere a activelor sale. După ce anul trecut a fost detronat de frații Pavăl, Țiriac a mai scăzut un loc și în acest an și a ajuns pe locul 3.

Averea cumulată a milionarilor români a ajuns la aproximativ 36 de miliarde de euro, cu şase miliarde de euro mai mult decât în clasamentul realizat în 2021.

Cei patru miliardari români sunt Daniel Dines, fraţi Pavăl, Ion Ţiriac şi Ştefan Vuza. Ultimul intrat în acest clasament, Vuza, este cel mai mare investitor în industria chimică din țara noastră şi are o avere de peste 1,2 miliarde de euro. El a devenit în acest an şi cel mai mare investitor pe Bursa din România, cu plasamente la BVB de peste 1,1 miliarde de euro.

scroll to top