Închide

Goldman Sachs scoate euro din lista de valute așteptate să se aprecieze față de dolar

Avatar
Goldman Sachs 1 960x480

Foto: Forbes

Timp de citire: < 1 minut

Banca Goldman Sachs a exclus euro de pe lista sa de monede majore aşteptate să se aprecieze în raport cu dolarul după alegerile din Statele Unite, din cauza evoluţiei slabe a PIB-ului zonei euro în raport cu alte regiuni, care ar putea duce la o nouă reducere a dobânzilor de către Banca Centrală Europeană (BCE), informează CNBC.

La începutul lunii octombrie, banca de pe Wall Street recomandase o serie de poziţii scurte pentru dolar, faţă de monedele din G10, avertizând că riscurile legate de studiile clinice pentru vaccinurile destinate Covid-19 şi alegerile din Statele Unite au un efect negativ asupra dolarului.

Cu toate acestea, Franţa şi Germania au anunţat săptămâna trecută noi restricţii pentru ţine sub control răspândirea noului coronavirus, iar BCE a sugerat că va relaxa politica monetară în decembrie, complicând perspectiva monedei unice.

”Pe de o parte, scenariul unui ‘val albastru’ în alegerile americane şi confirmarea unui vaccin (aşteptat în noiembrie) ar stimula probabil activele ciclice, inclusiv euro”, a afirmat co-directorul pentru strategii pe pieţe valutare al Goldman Sachs Zach Pandl, într-o notă adresată luni clienţilor.

”Pe de altă parte, creşterea PIB-ului zonei euro pe termen sccurt ar putea fi  inferioară cu mult altor regiuni şi ne putem aştepta ca pieţele să ia în calcul o reducere a dobânzii la depozite, chiar dacă Consiliul Guvernatorilor va recalibra în ultimă instanţă alte instrumente”,

a arătat Pandl.

scroll to top