Închide

Goldman Sachs va începe să elimine mii de locuri de muncă la jumătatea săptămânii

Avatar
Goldman Sachs Tower

Fotografie de Akshay Sadarangani pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Banca de investiții Goldman Sachs va începe să reducă mii de locuri de muncă în cadrul firmei începând de miercuri, 11 ianuarie, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu această măsură.

Măsura va fi luată pentru că anticipează un un mediu economic dificil în acest an.

Se așteaptă ca reducerile de locuri de muncă să fie puțin peste 3.000, a declarat una dintre surse, dar numărul final nu a fost încă stabilit.

Sursele nu au putut fi numite, deoarece informațiile nu au fost încă făcute publice. Goldman Sachs a refuzat să comenteze.

Bloomberg News a relatat ieri că Goldman va elimina aproximativ 3.200 de posturi.

Goldman avea 49.100 de angajați la sfârșitul celui de-al treilea trimestru, după ce a adăugat un număr semnificativ de personal în timpul pandemiei de coronavirus.

Concedierile ar urma să afecteze majoritatea diviziilor importante ale băncilor, dar ar trebui să se concentreze pe divizia de investment banking a Goldman Sachs, a declarat una dintre surse.

Directorul executiv al băncii, David Solomon, a trimis o notă vocală de sfârșit de an către personal, avertizând asupra unei reduceri de personal în prima jumătate a lunii ianuarie, au declarat două surse separate. Goldman Sachs a refuzat să comenteze memo-ul.

Reducerile de locuri de muncă au loc înainte de plata bonusurilor anuale ale băncii, care sunt de obicei livrate mai târziu în ianuarie și care se așteaptă să fie în scădere cu aproximativ 40%. Banca și-a reluat în septembrie programul anual de reducere a locurilor de muncă, care fusese suspendat timp de doi ani în timpul pandemiei.

Gigantul de pe Wall Street taie de obicei între 1% și 5% din personalul său în fiecare an. Aceste noi reduceri vin în completarea acelor concedieri.

Onorariile băncilor de investiții s-au înjumătățit aproape în 2022, cu 77 de miliarde de dolari încasate la nivel global, față de 132,3 miliarde de dolari cu un an înainte, potrivit datelor Dealogic.

Valoarea totală a fuziunilor și achizițiilor la nivel global s-a prăbușit cu 37%, la 3.660 de miliarde de dolari până la 20 decembrie, potrivit datelor Dealogic, după ce anul trecut a atins un maxim istoric de 5.900 de miliarde de dolari.

scroll to top